In memoriam - Dževad Alić

1

 

Najteže je pisati In memoriam naročito ako se radi o osobi koja vam je draga i čiji gubitak vam teško pada. Mnoge je zatekla vijest o smrti radnika gradske uprave Dževada Alića koga je pokosila korona. Preminuo je u Banja Luci u pedesetoj godini života, nakon višednevne borbe sa ovom bolešću, mada su se njegove kolege, prijatelji, a najviše porodica nadali da će je savladati kao toliko poteškoća u životu.

Sve ove godine predano i uporno je radio na poboljšanju uslova života povratnika, obnovi kuća, samoodrživom povratku. Uvijek nasmijan, ljubazan, dobrodušan. Takvog će ga pamtiti oni koji su sa njim radili i sarađivali, uz iskreno žaljenje zbog preranog Dževadovog odlaska.

Gradonačelnika Zvornika, Zorana Stevanovića pogodila je vijest o smrti Alića.

- Bio je to radnik bez dana bolovanja, vrijedan, čestit, predano je radio svoj posao i ćutao. Nikada se ni na šta nije žalio, bio je omiljen među kolegama, svima će nam nedostajati, kaže Stevanović.

Iza Alića su ostala dva sina i supruga, a s obzirom da mu brat živi u Americi, sahrana će se obaviti nakon njegovog dolaska u Zvornik, najvjerovatnije u utorak.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
643219758Unesite mišem ovo: 5119