Lijepe slike iz Malog Zvornika

2

 

Dvorišta puna voća i cvijeća

U Malom Zvorniku, u našem komšiluku, ima puno zelenila i lijepih kuća sa dvorištima u kojima je puno voća i cvijeća. Sada su aktuelne višnje i trešnje, a puno je stabala jabuka i krušaka koje se savijaju pod njihovim plodovima.
o

Rijetko ko od prolaznika odoli da ne ubere poneku višnju ili trešnju, ili poneki cvijet jer ljubazni “vlasnici” ne brane, naprotiv drago im je što neko primjećuje i hvali njihove okućnice uređene sa puno ukusa i brižljivo održavane. Ukrasno drveće, šareno cvijeće, lijepe saksije, “žive”ograde, drvene i metalne “kapije.

ooo

Osim bašta i dvorišta, puno cvijeća se može vidjeti i na terasama stambenih zgrada čiji stanari vode računa o svojoj životnoj okolini. Predsjednik opštine Zoran Jeftić nam je rekao da mu je drago što posjetioci primjećuju da u Malom Zvorniku ima dosta zelenila i lijepo uređenih i urednih zelenih i ostalih površina.

oo

Uz rijeku Drinu i šetalište njenom obalom, mogu se vidjeti još neke oku privlačne slike, a pohvalno je da ima dosta klupa za odmor u predivnoj prirodi ovog kraja.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
482395671Unesite mišem ovo: 1715