Licima 65 +, utorkom i petkom sat vremena duže

1

 

Obilježavanje 9. aprila bez javnog okupljanja

U četvrtak, 9. aprila, navršava se 28 godina od oslobođenja grada Zvornika. U cilju sprečavanja širenja virusa korona sva javna okupljanja su zabranjena. Zbog toga će godišnjica oslobođenja grada biti obilježena bez prisustva građana i bez svečanosti. U skladu sa tim predstavnici organizacija i udruženja proisteklih iz rata i Grada Zvornika položiće cvijeće na Centralni spomenik u 10:00 časova.

Gradski štab za vanredne situacije donio je Zaključak kojim se licima starijim od 65 godina utorkom i petkom dozvoljava kretanje u periodu od 7:00 do 11:00 časova, dakle sat vremena duže nego do sada. Preporučeno je da banke i apoteke utorkom i petkom prilagode rad starijim licima i svoje šaltere otvore u 7:00 časova, a mlađim sugrađanima da tim danima i u tom vremenskom periodu ne obavljaju kupovinu i poslove u bankama. Jednim od današnjih zaključaka produženo je radno vrijeme apotekama, radnim danima od 7:00 do 18:00 časova i vikendom od 7:00 do 15:00 časova. Preporučeno je da se izbjegnu sva okupljanja za predstojeće praznike i da se proslave obavljaju u krugu porodice. Do sada izrečene mjere i naredbe ostaju na snazi do 13.04.2020. godine. Apeluje se na građane da poštuju naredbe i preventivne higijenske mjere.

Na kraju ovog sapštenja dobijenog od gradskog štaba za krizne situacije, da navedemo da smo “ poruku” koju smo iskoristili kao ilustraciju za njega, slikali na izlogu jedne prodavnice. Simpatično i poučno, a istovremeno govori o savjesnosti  naših ljudi šta treba činiti u ovim vremenima kada opasnost od zaraze i dalje vreba ...

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
869254173Unesite mišem ovo: 5184