Ko se (ne)brine o (na)puštenim psima - 54 ujeda mačaka i pasa lutalica

1

 

Roditelji djece koja žive u “B” blokovima, ali I u ostalim dijelovima Zvornika, žale se da je u poslednje vrijeme sve više pasa koja lutaju ulicama grada.

- Ima ih svuda, pored Drine, dolaze u parkove i igraonice, zavlače u sprave za igru djece. Uglavnom su to veliki psi kojih se djeca plaše, a o kojima niko ne vodi računa, priča jedan od roditelja koji nam je ukazao na ovu pojavu.

sdss

Zvornik nema azil za pse, govorilo se o tome ali nije ništa urađeno da se psi lutalice zbrinu na neki način i sklone sa ulice. Znamo  da ima dosta ljubitelja ovih životinja kojima su oni kućni ljubimci.Neki od njih se brinu i o ovim lutalicama povremeno ih hraneći, i sama djeca vole da se poigraju sa njima, ali neko trajnije rješenje se očito mora naći.Da roditelji i djeca budu mirni i bez brige zbog eventualnog napada na njih, ali i sami psi zbriunuti negdje na sigurnom mjestu.

Da nije sve tako bezazleno govori i podatak koji smo dobili od načelnice HES Doma zdravlja Zvornik, Cvijete Ostojić Vasić, da je prošle  godine   evidentirano 48 ujeda pasa lutalica, a u ovoj godini do sada 54 ujeda pasa i mačaka,( od toga 31 ujed pasa lutalica).

Nakon objavljivanja teksta javio se načelnik za privredu i društvene djelatnosti Darko Stefanović koji je napisao da nije tačno da ne postoji azil . Grad ima ugovor sa pansionom za pse u Tabancima i u zadnja tri mjeseca  tamo je smješteno više od 50 pasa lutalica koji su sklonjeni sa ulice. "Druga je stvar što neodgovorni pojedinci napuštaju pse, dovode sve veći brj pasa i puštaju u grad.Najčešće se dešava da izbace mladunce a onda ih neko ko "brine" o psi a dovede ispred svoje zgrade i hrani", navodi on

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
325748916Unesite mišem ovo: 9184