Kad ulica “nestane“

444

 

Svašta se u našem gradu može vidjeti, pa nakon što na zelenim površinama niknu ljetnje bašte, tako se, zbog intenzivirane gradnje novih zgrada, desi da ulica-nestane.

Iz “B” blokova ulicom Ribarskom se izlazilo na ulicu Vuka Karadžića i srednju školu, sada je tamo sve raskopano, podignuta velika betonska pozida, tako da pješaci teškom mukom i puno opasnosti od pada (jer moraju kanale da preskaču) tamo prolaze ili je zaobilaze. Stanari zgrade do koje se gradi nova zgrada nezadovoljni, žalili su se Republičkoj građevinskoj inspekciji jer u ovu lokalnu odavno više nemaju povjerenja.

444444

- Ovo je strašno što se radi, oduzet je dio prostora od naše zgrade “B”-8. Uništeno stepenište, dio parking prostora, podignuta je ova betonska pozida koja nas je skroz zagradila i onemogućila prolaz ka Ribarskoj i ulici Vuka Karadžića. Žalili smo se ali još nikakav odgovor nismo dobili, svako radi kako i gde hoće, ali niko nema pravo da oduzima gradsku zemlju i da se širi na račun sporedne ulice koje sada faktički i nema rekli su nam ogorčeni stanari zgrade “B-8”.

Dok smo snimali mašine i radove na ulici, Milan Milošević, kako se predstavio iz “Telekoma” nam je rekao da su kablovi njihovi i da oni tu rade neke poslove.

Pa ako kopaju valjda to rade po dužini, a ne cijeloj i širini i dužini, uz obavezu da obezbijede da se pješaci mogu nesmetano kretati. Investitor i izvođač radova na zgradi koja je pri kraju je odbornik Rade Lujić koji je nedavno promjenio stranački dres, pa je sada na odborničkoj izbornoj listi GO SNSD Zvornik.

Šta će i da li će na kraju od Ribarske ulice išta ostati i da li će je pješaci uopšte moći koristiti saznaćemo kada se svi radovi završe, samo da tada ne bude kasno.
 

On koji nisu vidjeli kako ulica, odnosno ono što je od nje ostalo, izgleda, mogu da pogledaju naš video snimak.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
812793546Unesite mišem ovo: 7756