Ivo Simić: profesor i fotograf

555

Ima i treće “zanimanje“

Ivu Simića neki znaju kao profesora istorije, drugi, viđajući ga na mnogim događajima sa foto aparatom u ruci, kao fotografa.U poslednje vrijeme bavi se i sadnjom voća i proizvodnjom pića od njega, tako da je riječ o jednom svestranom i vrijednom čovjeku.

- Predajem istoriju u školi u Ročeviću i Branjevu, a bavim se i fotografijom jer sam završio određene kurseve za fotoreportere. Sada radim više umjetničke fotografije, nego druga snimanja, i vraćam se klasičnoj izradi slike. Zahvaljujući mobilnim telefonima danas svi slikaju, ali je kvalitet slike loš, fotografije se snimaju, ali ne i razvijaju, ne čuvaju, kaže Simić.

Žao mu je što nije sačuvao neke filmove iz prošlosti, jer ih je “držao” u garaži, a ni sam ne zna koliko je fotografija do sada snimio, ima ih hiljade. Unazad nekoliko godina posvetio se više poljoprivredi, tačnije voćarstvu. Na porodičnom imanju u Kiseljaku zasadio je stabla kruške, jabuke, šljive, trešnje i pravi sokove i ostala pića od njih.

 - Želja mi je da organizujem sajam poljoprivrede i zdrave hrane u Zvorinku, to bi bilo dobro za razvoj i turizma. Za sada razne vrste rakije pravim za svoje potrebe, i ponešto poklonim, napravio sam etikete, nabavio kace i kada odem u penziju za koju godinu time ću se ozbiljnije da bavim priča Ivo, koji smatra da treba više da se okrenemo zemlji, prirodi, selu i onome što nam oni daju.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
391258674Unesite mišem ovo: 2951