Istaknuti sportisti: Suzana Tripković Damjanović

11

Džudo mi je samo dobro donio

Džudo je Suzana Tripković Damjanović počela da trenira 1996. godine na nagovor nastavnika fizičkog vaspitanja. I nije pogriješila jer je u tom sportu postigla vrhunske rezultate. Nekoliko godina bila je birana za sportistu Zvornika, deset godina uzastopno je bila među deset najuspješnijih.

- Trenirala sam odbojku, ali mi je nastavnik rekao da, s obzirom da sam malo grublji igrač, da probam neki borilački sport. Izabrala sam džudo i nisam se pokajala. Ovaj sport mi je donio mnogo radosti, putovanja, pobjeda, medalja. Za uspjehe na Balkanskim i prvenstvima BiH sam nekoliko godina proglašavana za sportistu opštine, priča Suzana koja je i sada, ali kao trener, ostala i dalje vezana za džudo. Drago joj je što je ne samo sugrađani već i mnogi drugi pamte kao uspješnu sportistkinju, što joj se javljaju, cijene i poštuju njene rezultate i kao džudiskinje ali i trenera.

Trenira mladje grupe djece među kojima je i njen sin Aleksa koji je već osvojio više medalja na takmičenjima u džudou. Sigurna je da će se i kćerka Emilija baviti sportom, a na pitanje je li se i udala za sportistu Suzana kaže da se muž bavio karateom, ali ne profesionalno.

22

Ova, jedna od najuspješnijih sportistkinja Zvornika, završila je fakultet Fizičke kulture i radi kao profesor u Tehničko školskom centru Karakaj. Svoje znanje i iskustvo prenosi mlađim generacijama, i mada je džudo jedan od uspješnijih sportova u Zvorniku, proći će još dugo vremena dok se ne pojavi njena prava nasljednica.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
427315896Unesite mišem ovo: 1719