Irina i Petar Erkić mlade nade zvorničkog sporta

1

 

I sestra i brat u fudbalu

Irina i Petar Erkić iz Zvornika su sestra i brat zaljubljeni u fudbal koji obadvoje igraju. Trinaestogodišnja Irina je još kao mala zavoljela ovaj sport i odlučila da ga trenira čim se za to steknu uslovi. S obzirom da je ženski fudbal sve populariji, ova djevojčica je ostvarila svoj san jer je postala član škole fudbala “Young Boys” iz Zvornika i zaigrala za ŽFK “Radnik”iz Bijeljine. Za kratko vrijeme ostvarila je dosta zapaženih rezultata sa svojom ekipom.

2

- Na međunarodnom turniru u malom fudbalu za djevojčice do 13 godina starosti koji je organizovao MNK “Klanac”iz Brčkog, naš tim je zauzeo prvo mjesto, u konkurenciji od devet ekipa, priča Irina koja je među najzalužnijim igračima za taj uspjeh jer je postigla četiri gola i kod šest asistirala.

Sredinom januara ove godine u trening kampu fudbalskog saveza BiH u Zenici učestvovala je na turniru u malom fudbalu za djevojčice uzrasta do 15 godina na kome je bilo 14 ekipa iz BiH. I opet sjajan uspjeh – ženski fudbalski klub “Radnik” iz Bijeljina u kome Irina igra, osvojio je prvo mjesto. I ponovo se Erkićeva sa tri gola, istakla svojim golgeterskim sposobnostima. Irina je odlična učenica sedmog razreda osnovne škole “Sveti Sava”, uporedo uz fudbal trenira karate, član je KK “Drina panteri” iz Zvornika ima smeđi pojas, svira klavir, i iako ima veliku podršku roditelja i starijeg brata, takođe fudbalera, sa njim se “takmiči” ko će osvojiti više medalja i dati golova.

3

NADMETANJE SESTRE I BRATA

Petar Erkić koji je dvije godine stariji od svoje sestre Irine, je igrač fudbalskog kluba “Drina” na poziciji štopera (centralnog beka). U polusezoni 2019 / 2020 u okviru Omladiske kvalitetne lige FS RS – grupa Istok ,osvojio je sa ekipom prvo mjesto. Nakon niza zapaženih rezulata i dobrih igara dobio je poziv od fudbalskog saveza BIH da u ovom mjesecu učestvuje na Zimskom kampu u Zenici, na kome će se naći 30 talentovanih fudbalera i iz Austrije, Njemačke, Hrvatske i drugih zemalja I Petar je odličan učenik završnog, devetog razreda osnovne škole u Zvorniku, dobar skijaš kao i sestra mu i roditelji koji su se takođe bavili sportom.

sdfs

Njihova majka je završila DIF, radi kao nastavnica fizičkog vaspitanja u školi u Čelopeku i trenirala je rukomet , a otac Dražen Erkić, načelnik sektora policije se svojevremeno bavio borilačkim sportovima. Ponosan je na uspjehe svoje djece koja su odlični učenici i talentovani sportisti i spreman je da im pruži podršku u tome da ostvare uspješne sportske karijere.

- Bavljenje sportom je važno i zdravo za mlade ljude, a tu su i zanimljiva druženja, putovanja, i stoga podržavam njihovu odluku da igraju fudbal, da se takmiče, usavršavaju, napreduju, kaže Erkić koji se zahvaljuje i njihovim trenerima na naporima da Irina i Petar budu što bolji na travnatom terenu.

U svakom slučaju pred mladim Erkićima je sjajna sportska budućnost i o njima će se još čuti i pričati ...

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
127398546Unesite mišem ovo: 6245