“Halo taksi” - Dragica za volanom

11111

 

Nema udvaranja, nema neprijatnih situacija

Sve manje je podjela na muške i ženske poslove, pa se tako u Zvorniku sve više mogu vidjeti pripadnice nježnijeg pola da se bavi taksiranjem. Jedna od njih je Dragica Mitrić koja je u Zvornik izbjegla nakon Dejtonskog sporazuma iz Sarajeva. Nakon nekoliko godina rada u MUP-u odlučila je da posao napusti i da postane taksista.

- Prvo je sin počeo taksirati, pa kad sam vidjela da je to interesantan posao, onda sam i ja krenula da se time bavim i, za sada, sam zadovoljna. Lijepo je raditi sa ljudima, upoznaš dosta naroda, stalno si u pokretu, priča Dragica. Na pitanje da li je imala nekih problema, da li joj se putnici udvaraju kaže da toga nema, da nema neprijatnih situacija, možda što ne radi noću, ali nakon Zvorničkog ljeta, u avgustru mjesecu i to namjerava.

2222

- Bile su nas četiri žene kao taksistkinje, jedna je odustala, ne znam iz kog razloga, tu je Gordana Tijanić kao i Milena sa Branjeva, sa muškim kolegama se dobro slažem, malo manje sa policijom koja nam brani da se parkiramo u blizini mosta i često kažnjava. Tu očekujem da dobijem štand, i tu sam najčešće, a dolazim i po telefonskom pozivu. Vozim u Beograd, Sarajevo, Banja Luku, ali većinom po Zvorniku- Šćemlija, Fetija, Ekonomija, Ulice itd. Posla ima, zanimljivo je, ništa mi nije teško i mislim da sam se pronašla u ovom poslu ističe Dragica.

Iako u Zvorniku ima dosta taksista, predrasuda nema da li je za volanom muškarac ili žena, a desi se da poneki sugrađani baš Dragicu traže da ih vozi jer se sa njom osjećaju sigurno i prijatno.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
273158946Unesite mišem ovo: 7227