Dr Cvijeta Ostojić Vasić kontakt osoba za vakcinaciju

100

 

Dr Cvijeta Ostojić Vasić, epidemiolog u Domu zdravlja Zvornik izabrana je za kontakt osobu za aktivnosti sprovođenja vakcinacije u našoj lokalnoj zajednici sa Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Ona nam je to lično potvrdila nakon što su je o tome obavjestili iz gradske uprave Zvornik koja je bila obavezna da odredi osobu koja će koordinirati aktivnosti oko vakcinacije.

“Sve jedinice lokalne samouprave dužne su u okviru postojećeg Кriznog štaba za vanredne situacije imenovati kontakt osobu za komunikaciju sa Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske”, saopšteno je iz Ministarstva.

Imenovana kontakt osoba bi u svojoj jedinici lokalne samouprave trebala da učestvuje u organizaciji mjesta za sprovođenje vakcinacije, planiranju i obezbjeđivanju timova zdravstvenih radnika koji će obavljati vakcinaciju, obezbjeđivanju adekvatnog čuvanja vakcina, obezbjeđivanju adekvatnog sistema  za praćenje upotrebe vakcina i promociju vakcinacije u javnosti.

Dr Ostojić Vasić nas je obavjestila da će zdravstveni radnici Doma zdravlja Zvornik u srijedu otputovati u Šabac, u Srbiju gdje će primiti vakcinu.

U četvrtak, sa početkom u 13 časova, u prostorijama zvorničke bolnice počeće vakcinacija prvih radnika ove zdravstvene ustanove. Prvih 40 radnika zdravstvenih radnika koji su prioritetna grupa jer rade sa CIVID pacijentima, primiće prvu dozu vakcine “Sputnjik V”.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
589126437Unesite mišem ovo: 4367