Dok sve stoji, građevinci rade

1

 

Beksuja veliko gradilište

Dok u vrijeme širenja korona virusa, uglavnom sve stoji čekajući da opasnost od zaraze prođe, građevinske firme rade i grade.

Zvornička mjesna zajednica Beksuja u kojoj je dosta starih kuća porušeno, veliko je radilište. Privatna građevinska preduzeća grade na sve strane, a u najavi su i neki novi stambeno poslovni objekti. U Sprečanskoj ulici skoro sve kuće sa jedne strane ulice, preko puta novog vrtića, će se porušiti da bi se gradila nova zgrada, a nedaleko odatle već niče nova.

2

Duško Stefanović vlasnik građevinskog preduzeća koje pravi zgradu preko puta Veterinarske stanice, a priprema teren u Sprečankoj, rekao nam je da radnici rade na otvorenom, da se poštuje razdaljina između njih, da imaju zaštitnu opremu i da nema nikakvih problema ni ograničenja u radu.

3

I Ivo Jokić, vlasnik jednog građevinskog preduzeća kaže da se trude da uprkos svemu rade, da ne prekidaju započete poslove zbog poštovanja rokova prema kupcima stanova, i da su radnici zaštićen kako propisi nalažu.

Isto nam je rekao i Rade Luić, vlasnik građevinskog preduzeća čiji radnici su angažovani na gradnji zgrade u blizini “B” blokova.

- Radimo na otvorenom, radnici nose maske, ne grupišu se, udaljeni su jedni od drugih, tako da opasnosti od zaraze nema, tvrdi Luić koga smo zatekli na zgradi u izgradnji kako pomaže radnicima u nekim fizičkim poslovima.

4

Očito da potražnje za novim stanovima itekako ima kada se građevinci, kojih je sve više, trude da ispoštuju rokove i završe započete objekte, a radnike ne ostave bez
posla kao u nekim drugim oblastima u kojima su silom prilika na prinudnom odmoru.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
538741692Unesite mišem ovo: 6817