Dado - nekada najljepši Zvorničanin

1

 

Dalibor Dragutinović Dado sedamdesetih godina prošlog vijeka bio je jedan od
najljepših pripadnika muškog pola ne samo u Zvorniku. I u Beogradu gdje je studirao na Ekonomskom fakultetu bio je jedan od najpoželjnijih muškaraca, družio se sa pripadnicama tadašnjeg džet seta - poznatim slikarkama, glumicama, ljepoticama. Roditelji su mu bili ugledni ljudi. Otac Slavko godinama se nalazio na čelu zvorničke policije, majka Dobrica je bila čuvena po svojim ručnim radovima. Uz Dadu, sina jedinca, na put su izveli i troje djece Slavkovog pokojnog brata.

Sa Dadom pričamo prilikom njegove posjete rodnom gradu jer već više decenijama živi u Novom Sadu.

- Nisam završio fakultet jer sam nakon treće godine, studije napustio i zaposlio se u fabrici glinice. Ubrzo sam se oženio i sa prvom suprugom dobio bliznakinje, ali nažalost Nevena je prije nekoliko godina nastadala nesretnim slučajem u saobraćajnoj nezgodi. Jovana je udata, radi u Beogradu, ima sina, tako da sam već sedam godina djed, priča Dado.

Oženio se ponovo i iz tog braka ima sina i kćerku, a nakon nekoliko godina življenja u Mokrinu kod Kikinde, ponovo je u Novom Sadu. Često ide u Beograd jer tamo ima dosta Zvorničana, sa kojima zna “zasjesti” do jutra.

2

- Moj najbolji drug još iz djetinjstva je bio Božo Ikonić, njega više nema kao ni Velje Vidakovića koji je živio u Beogradu. Iz moje generacije je Mira Medić, zamjenik javnog tužioca u Bijeljini. U Beogradu se viđam sa Zvorničanima - Milanom Janjićem, arhitektom Jovicom Markovićem kao i imenjakom mu, stolarom, čujem se sa Dragišom Jovanovićem koji je u Australiji. Odrastao sam u Srpskoj Varoši, i volim doći u rodni grad. Ovdje nemam više svoje imovine, ali imam puno prijatelje, rodbine. Najviše mi se sviđa Drina i jezero, a ova gradnja i mijenjanje izgleda Zvornika ? Ne znam šta bi rekao, ima i za i protiv toga, priča Dado.

Na našu opasku da je nekada bio najpoželjniji Zvorničanin i lijep par sa tadašnjom
najljepšom djevojkom grada Svetlanom Sabljak, samo se smiješka i kaže da nije njegovo da o tome priča, ali priznaje da se lijepo bilo tada, da je bio zadovoljan svojim životom tih godina i da ima puno nezaboravnih uspomena.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
615238794Unesite mišem ovo: 6312