Bračni par - majstori za popravke

4

 

Lijep i zanimljiv posao

U Zvorniku je sve manje zanatskih radionica i prava je muka naći dobrog, pouzdanog i jeftinog “majstora“ koji će vam popraviti mašinu za pranje veša ili otkloniti neki drugi kvar na kućnim uređajima. Jedini elektro servis u gradu pronalazimo u krugu zelene pijace, a u njemu rade Borjana i Željko Milanović, bračni par, u Zvornik prije dvadeset i nešto godina izbjegao iz Visokog.

U radnji nema šta nema od raznog alata, klučeva koje prave, rezervnih dijelova za usisivače, mašine, stvari donesenih na popravku. Željko priča da popravljaju bijelu tehniku, zamrzivače, frižidere i da kod njih dolaze građani svih struktura, od najsiromašnijih do najbogatijih, ali da poslednjih godina narod više kupuje nove strari nego što popravlja stvari.

44

- Ono što je skupo, to je i kvalitetno i obrnuto, idemo i po kućama, ako je neki teži kvar u pitanju. Lijep je i zanimljiv ovaj posao, dolaze razni ljudi, nekad nas i nasmiju, ima raznih anegdota, jedna mušterija nam je recitovala svoje pjesme. Moja supruga godinama zapisuje sve te dogodovšine priča Željko, dodajući da je ona godinama sjedeći uz njega naučila i sama da popravlja i otklanja kvarove na mikserima, fenovima, usisivačima...

Četiri godine su sa njima radila i njihova dva sina. U međuvremenu su završili informatički fakultet, zasnovali svoje porodice, ali otac je želio da nauče zanat jer uvijek može zatrebati. Na pitanje zašto je sve manje zanatlija ne samo u Zvorniku, Željko malo u šali, više u zbilji kaže da ljudi neće da rade teške poslove.

- Da bi uspjeli treba da znate više poslova da radite, pojašnjava Borjana, Da mi radimo npr. samo popravku veš mašina, ne bi nas nigdje bilo, ovako mi pružamo više usluga i tako opstajemo. Jer uvijek ima potrebe za nekom popravkom, a nekada je, pogotovo kada je riječ o skupljem elektro uređaju, bolje popraviti ga nego novi kupiti.

444

2 Comments

Milenko Milanović (nije registrovan)

14 March 2020

Bravo rođeni, samo poštenim radom se može zadobiti povjerenje mušterija i sa svojih dvadeset prsta (naravno Borjaninih deset), ostvariti ugled koji ste stekli u Zvorniku i okolini. Samo naprimer kao i do sada.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
623745891Unesite mišem ovo: 4115